Galleri

TICK PI® GREPPAR EXAKT RÄTT

 

En bra fästingborttagare skall nå under fästingen utan problem

 

Unika TICK PI® är utrustad med synnerligen kompetenta ändar som greppar fästingen där den skall greppas. Här nedan visas några bilder som visar det mycket precisa greppet.

En fästingplockare skall greppa så långt ner som möjligt på fästingen.

Tjockleken på godset i ändarna är exakt anpassat för maximal precision i greppet som tas vid fästingkroppens nederdel. Vänster bild visar verktygets ovansida och på bild höger syns undersidan. Fästingen pressas inte ihop.

 

Ytterligare en fästing sitter fast under.

Det händer ibland att en andra fästing sitter fast på den första.

 

Fästingplockaren / fästingborttagaren Tick PI fungerar lika bra på olika storlekar.

Olika ändar för att täcka upp fästingars olika storlekar, ca 1 mm - 1 cm. Smala änden ca <1,5 mm. Till övriga används breda änden. På den här bilden har två fästingar på 1,5 mm (längst bort, smala änden) resp 1,8 mm (närmast, breda änden) lossats snabbt och lätt.

Tick PI fästingborttagare / fästingplockare collage.

Det gäller att greppets tas så långt ner på fästingen som möjligt för att undvika pressa ihop dess bakkropp.

Nedan bilder som visar funktionen på blandade fästingstorlekar

 

Bild 1.

En liten fästing greppad precist under överkroppen och bilden visar tydligt på det unika med TICK PI®. Trots att fästingen är blott ca 1 mm lång och endast 0,3 mm tjock är greppet varsamt men ändå tillräckligt. Inget snurrande, dragande, ryckande eller vridande. Bara en enkel framåtrörelse.

 

Bild 2 .

Samma fästing som bild 1 men från undersidan där fästingens mundelar syns helt intakta.

 

Bild 3.

En fästing som är ändå smalare än bild 1-2. Den här är ca 1 mm lång och endast 0,25 mm bred. De här små nymferna (mycket vanliga) syns bara som en liten prick på huden. TICK PI® avlägsnar också dessa på helt rätt vis.

 

Bild 4.

Är en specialbild som visar en fästing som ätit upp sig. Den blå färgen visar var du inte ska greppa.

 

Bild 5.

Visar ett stort exemplar. Den här är närmare 1 cm lång och ca 0,5 cm tjock. TICK PI® fungerar på samma sätt även här, ett exakt grepp underifrån.

 

Bild 6.

Visar en fästing som lossats perfekt trots dold i tjock päls. Endast yttersta överdelen syntes men var inget som helst problem. TICK PI® gled enkelt igenom pälsen och greppade exakt och fästingen avlägsnades intakt.

 

Fästingen greppas nederst trots endast ca 1 mm lång och 0,3 mm bred!

Ca 1 mm lång, 0,3 mm tjock. Exakt grepp.

Fästingen är helt intakt även på undersidan.

Bild 1 underifrån, mundelar intakta.

Ca 1 mm lång och endast 0,25 mm bred, exakt greppad med fästingborttagaren TICK PI

Ca 1 mm lång, ca 0,25 mm tjock. Exakt grepp.

Kläm inte på det ljusblå området. TICK PI® har god marginal.

Greppa inte vid det blåa området.

"Mätt" fästing, nära 1 cm lång.

Fästing som vuxit till 1 cm efter måltid.

Dold i päls, borttagen på 3 sek.

Dold i päls, exakt greppad ändå.

Mycket stor fästing.

De kupade sidorna håller varsamt omtag, utan att trycka, också på de riktigt stora fästingarna. Greppet tas sedan längst ned.

 

Ta bort fästingen med precision!

Precision i fästingborttagarens grepp är nödvändigt för att undvika pressa ihop fästingens bakkropp även om dess storlek endast är ca 1 mm.

Det skall gå snabbt att ta bort en fästing!

Snabbheten i Tick PI hindrar inte precisionen på något som helst vis. Barn eller djur sitter inte alltid stilla, resultatet skall ändå bli perfekt.

Fördelen med inte behöva se exakt var man skall ta tag

 

TICK PI®, funktion och användarvänlighet. En av svårigheterna vid fästingborttagning är att du inte kan se var du skall greppa fästingen p.g.a storleken. Ett annat problem är att du inte når under utan istället greppar bakkroppen. Detta gäller särskilt de runt 1-1,5 mm.

 

Försöker man hitta ett korrekt grepp (närmast huden, vid mundelarna) med en pincett eller om man försöker lägga något runt fästingen krävs det att man ser var taget skall tas. Samma gäller om du försöker greppa och sedan snurra loss en fästing. Även med förstoringsglas är detta en svår sak.

 

Eftersom TICK PI® har funktioner i skåran som sköter om placering, rätning, lyft samt grepp i en och samma rörelse behöver du inte ens titta efter du träffat med öppningen. Du kan i praktiken se åt ett annat håll utan att det påverkar resutatet på något som helst vis.

 

Det enda du behöver göra när fästingen är rakt framför öppningen på TICK PI® är att hålla ett svagt plant tryck nedåt samtidigt som du gör en mjuk framåtrörelse. En mycket lättanvänd fästingplockare.

 

Här syns en 1 mm lång fästing med en tjocklek på 0,2-0,3 mm ett par sekunder innan den är lossad med ett perfekt grepp längst ned.

Videos som förklarar konceptet, förklarar funktionen

och visar hur det går till i skarpt läge

 

Tick PI® - Koncept

 

Fästingar kan inte bara skapa svåra problem för den enskilde individen utan är också ett problem som kostar samhället stora summor varje år.

Det är upp till var och en att göra vad man kan för att minska risken. Att skaffa sig kunskap och veta hur man skall agera ger ett gott fundament att stå på. Tick PI® konceptet konfronterar fästingproblemet på ett mycket genomtänkt vis.

 

 

Enkel borttagning av fästing

 

Andra videon visar hur Tick PI® enkelt avlägsnar en liten fästing (ca 1mm lång, ca 0,3 mm tjock). Här syns effekten av "vågen" som skapas i huden och här syns också hur fästingen både rätas och lyfts innan loss. Detta utan att Tick PI® vare sig rycker, lyfter eller vrider. Bara en lätt framåtrörelse med svagt tryck nedåt. Fästingen har bitit sig fast i vaden på en person som bara tagit en kort tur i skogen.

 

Sista videon visar hur funktionen hålls 100% intakt även vid borttagning på hästar.

 

TICK PI® Kunskap och Teknik

1, 2, 3 loss. Smidig borttagning

Snabb och lätt borttagning även på hästar

TICK PI®

En fästingbortagare som är både högteknologisk och lättanvänd.

 

Det bästa är självklart att inte bli biten alls. Därför finns också den utförliga fästinguiden som ger raka och tydliga instruktioner hur du undviker fästingbett.

KONCEPTET

Över tio års erfarenheter och dagsaktuell vetenskap har sammanställts.

 

Alla skall kunna njuta av naturen utan att känna oro. Det är en av de många drivkrafter bakom utvecklingen av detta unika koncept med fästingborttagaren TICK PI® och guiden.

KONTAKT

TICK PI

SÖDERGATAN 38

UDDEVALLA, SWEDEN

Kundtjänst: info@tickpi.se

Återförsäljare: sales@tickpi.se

Dela Tickpi.se på sociala medier!

© 2018 Företaget innehar F-skatt