Funktion

TA BORT FÄSTINGEN RÄTT

Lossa fästingar snabbt, lätt och säkert med TICK PI®

 

Trots verktygets högteknologiska funktion är fästingborttagaren / fästingplockaren TICK PI® högst lättanvänd. Du tar bort fästingen med en enkel rörelse framåt eller åt sidan och hela processen tar endast ett par sekunder, även på svårare ställen. Fästingen greppas underifrån närmast huden och du pressar inte ihop den. Extremt god funktion även på de mycket små fästingnymferna (1mm).

Ta bort fästingen med Tick PI.
En mycket lättanvänd fästingborttagare!
Fästingen höjs innan greppet tas!
 Ta bort fästingen i tre enkla steg med fästingplockaren Tick PI

Tar bort både stora och små fästingar. En "våg" höjer upp bettområdet innan fästingen greppas närmast huden. Sedan en lätt rörelse och klart!

 

Utformningen och funktionen gör att du kommer åt fästingar även om de sitter på svårare ställen på kroppen ex. öronveck, runt ögon och naveln.

 

Förutom människor passar verktyget till bl.a till hundar, katter och hästar.

 

Mycket lättanvänd, kan du dra ett streck med en penna kan du ockås använda TICK PI® korrekt!

Fästingbilder blandade storlekar - Tick PI fästingborttagare.

Till både männsikor och djur. Tar blixtsnabbt bort små som stora fästingar med ett grepp längst ned på fästingen utan att pressa ihop dess överkropp!

Fästingplockaren Tick PI har flexibla spetsar som återställs automatiskt när fästingen loss.

TICK PI® har flexibla (rörliga) spetsar som låser fast fästingen vid svagt tryck nedåt. Spetsarna återställs sedan automatiskt när fästingen är lossad.

Rundad botten gör det möjligt att lättare komma under färstingen och greppa vid dess mundelar.

Vuxen fästinghona innan den ätit "upp" sig.

Den ibland svåraste fästingtypen att ta bort, vuxen hona innan den expanderat. TICK PI® greppar llikväl nederst närmast mundelen. Bilden visar hur greppet ser ut på ovan och undersidan. Fästingen är ca 2 * 0,7 mm. På denna typ används i de flesta fall instrumentets breda sida.

Fästingborttagare - fästingplockare Tick PI med precist grepp.

Det gäller att greppet tas så långt ner som möjligt för att minimera risken att fästingens kropp kläms ihop och smittämnen pressas in i kroppen.

 

Fästingplockaren tar bort  små fästingar!

Den här närbilden visar den unika greppegenskapen hos TICK PI®. Fästingen hade bitit sig fast i huvudet på en som missat sin fästingkoll. Storleken är ca 1 mm i längd och endast ca 0,2 mm i bredd. Är nästan osynlig på kroppen men likväl greppar Tick PI® absolut perfekt. Att ta bort dessa mycket små och möjligt farliga fästingar utan att pressa ihop bakkroppen kräver unika egenskaper av verktyget. Denna fästing togs lätt bort på på knappt 2 sek.

Två fästingar i samma borttagning - Tick PI

Inte helt ovanligt med två fästingar i samma borttagning. Hona och medföljande hane.

 

Mycket lättanvänd trots avancerad funktion

TICK PI® har en rundad undersida för att pressa undan huden runt bettet så att greppet kan tas vid fästingen mundelar. Vinklar i spalten gör det sedan enkelt att få ett snabbt tag. När fästingen är rätt placerad i spalten sluts ändarna i den vidare rörelsen (nedåt/framåt eller nedåt/sidan) och ger ett extra bra grepp. Efter fästingen är lossad och vertyget lyfts undan återställs ändarna automatiskt.

 

Grepp, lås, loss i en och samma enkla rörelse!

 

Verktyget ligger perfekt i handen och lossa en fästing är mycket enkelt att göra. Någon sekund eller två och sedan klart. Inga som helst förkunskaper behövs för att kunna lossa fästingar med detta verktyg.

 

Fästingborttagaren / fästingplockaren TICK PI® passar både till människor och husdjur. Suverän även till hästar.

 

Fördel åtkomst!

Att ta bort en fästingnymf på 1 mm som sitter bakom örat eller i örats veck är en ingen lätt sak om man inte har rätt verktyg. Samma gäller om fästingen sitter i naveln. Att dessutom plocka loss den från något av dessa områden utan att pressa på fästingens överkropp är naturligtvis ändå svårare.

 

Unika TICK PI® är särskilt utformad för att just klara av dessa områden på kroppen utan att tumma på precisionen. Det behövs endast ett minimalt utrymme i någon rikting för att TICK PI® skall klara att avlägsna även de minsta nymferna på rätt sätt.

 

Ibland kan du också få två fästingar som sitter mycket nära varandra. I dessa lägen är det snudd på omöjligt att ta bort den ena utan att stressa eller trycka på den andra om du inte har helt rätt verktyg.

 

Här kan du läsa mer om fästingborttagare i allmänhet och hur utvecklingen av TICK PI gick till!

Utmärkt till människor, husdjur och hästar!

 

Verktyget fungerar lika bra på människor som på husdjur. Formidabel funktion också på hästar vilka även de ofta blir bitna.

I galleriet finns fler bilder och videos som visar funktionen och hur verktyget används.

 

Ta bort

fästingen

med TICK PI®

beställ ditt ex här!

TICK PI®

En fästingbortagare som är både högteknologisk och lättanvänd.

 

Det bästa är självklart att inte bli biten alls. Därför finns också den utförliga fästinguiden som ger raka och tydliga instruktioner hur du undviker fästingbett.

KONCEPTET

Över tio års erfarenheter och dagsaktuell vetenskap har sammanställts.

 

Alla skall kunna njuta av naturen utan att känna oro. Det är en av de många drivkrafter bakom utvecklingen av detta unika koncept med fästingborttagaren TICK PI® och guiden.

KONTAKT

TICK PI

SÖDERGATAN 38

UDDEVALLA, SWEDEN

Kundtjänst: info@tickpi.se

Återförsäljare: sales@tickpi.se

Dela Tickpi.se på sociala medier!

© 2018 Företaget innehar F-skatt