Funktion

FLEXIBLA SPETSAR

FÄSTINGBORTTAGNING MED PRECISION

Snabb och enkel fästingborttagning med TICK PI®

TICK PI® är ett detaljkonstruerat verktyg för fästingborttagning med ett korrekt ergonomiskt utformat handtag för såväl höger som vänsterhänta. Materialet i handtaget ger ett utomordenligt säkert grepp i handen oavsett om din hand är liten, mellan eller stor.


Två olika stora ändar beroende på fästingens storlek. För de små nymferna används den smala änden och för de vuxna fästingarna används den breda sidan. Upp till 1,5 mm - smala. Övriga storlekar - breda. Låg friktion på ändarna gör att fästingborttagningen blir både enkel och smidig.

Med fästingborttagaren TICK PI® tar du snabbt bort både små och stora fästingar!

DUBBELFUNKTION

SMÅ OCH STORA FÄSTINGAR

TICK PI® för olika stora fästingar.

TICK PI® är utrustad med en rundad undersida vilket gör att verktyget enkelt kommer åt fästingen underifrån. Ändarnas form gör att den också fungerar utmärkt vid fästingborttagning på trånga ställen eller i tjock päls. Rundningen i botten innebär även att det går snabbt att få ett tag om fästingen, oavsett om den är fullvuxen eller nymf. De detaljutformade och flexibla ändarna ger ett mycket bra grepp längst ned på fästingen.

En fästing har ingen bestämd storlek eller form. Några är ytterst små och extremt tunna, andra kan vara stora och tjocka. Däremellan finns en mängd olika storleksvarianter. De flexibla spetsarna på TICK PI® ger en unik precision i borttagningen på både små och stora fästingar även om de sitter fast hårt.


Övre delen av bilden visar en snudd på papperstunn fästingnymf. På förstoringen syns hur vertyget greppar denna minimala fästing på ett lika exakt vis som på den riktigt stora fästingen. TICK PI® greppar nederst utan att pressa ihop fästingens överkropp.


De flexibla ändarna låser fast fästingen som sedan lossas snabbt med en rörelse nedåt/framåt eller nedåt/rakt åt sidan.


Att med samma borttagare kunna ta bort både små fästingnymfer och fullvuxna fästingar är en av många fördelar med TICK PI®.

LÄTTANVÄND UTAN VRID ELLER RYCK

TAR BORT FÄSTINGEN SNABBT

Med TICK PI® blir fästingborttagning enkel.
Smidig fästingborttagning med TICK PI®

TICK PI® är en mycket lättanvänd fästingborttagare. Det är bara att sikta och sedan göra en enkel rörelse framåt med ett mjukt tryck nedåt. De större fästingarna kan också lossas med en rörelse rakt åt sidan. Fästingen lossas snabbt och lätt redan efter några mm. Tidsåtgång ca 1-2 sekunder.


Greppa fästingen i spalten. Gör sedan en lugn rörelse nedåt/rakt framåt eller om du hellre vill, nedåt/rakt åt sidan. Lyft inte verktyget innan fästingen är loss.


Efter fästingen är borttagen sitter den kvar i verktygets spalt och kan enkelt avlägsnas genom att dra spetsen mot ex. en bit hushållspapper.


För dig som vill ha en både snabb och lättanvänd fästingborttagare som dessutom greppar fästingen underifrån är TICK PI® alltså ett utmärkt val! Gebrauchsanweisung in deutsch.